11 July 2015

Apa itu Balut?


May peace be upon you,

Magandang umaga  
[selamat pagi dalam bahasa Tagalog]

Macam mana dengan puasa hari ni? Dah nak sampai penghujung ramadhan pun. Hari ni nak share satu makanan popular dekat Philippines. Sebab terjumpa gambar dalam gallery. 


BALUT







Balut ni telur itik yang dah jadi embryo. Macam errr tak lalu nak tengok pun. hihi for sure balut ni tak halal kan? Ke boleh makan? errr 

Balut ni terkenal jugak dekat negara-negara Asia Tenggara macam Laos, Cambodia, Vietnam. Terkenal dengan makanan Streetfood bersepah time jalan-jalan dekat Philippines. Dekat SevenEleven pun ada. So, kena hati-hati kalau nak beli telur yang dah siap rebus dekat 7E tu. Kalau nak selamat better tanya pekerja dekat situ.

Jalan-jalan Manila nak cari restoran halal boleh tahan jugak. Tapi jalan-jalan kota manila boleh la masuk mall jalan-jalan tengok makanan pelik pergi pasar. (Boleh tahan jugak ayat berbelit ni)



Next entry la cerita pasal trip ke Manila. Semoga kita semua dapat jumpa lailatulqadr :)

Till then! (: 
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...